Vertaalbureau

Al sinds 1996 zijn wij gespecialiseerd in het tolken en vertalen van het Russisch naar het Nederlands en vice versa.

Tolken

Wij hebben ruime ervaring bij het tolken voor bedrijven op beurzen en zakelijke besprekingen, zowel in Nederland als op locatie in Rusland. Wij kunnen binnen geheel Nederland voor u als tolk fungeren, indien nodig ook ’s avonds en in het weekend. Indien gewenst reizen we zelfs met u mee naar het voormalig Oostblok om u daar ter plaatse bij te staan.

Vertalingen

Voor al uw Russisch-Nederlandse en Nederlands-Russiche vertalingen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u helpen met het vertalen van uw zakelijke correspondentie, uw webpagina’s, advertenties, gebruiksaanwijzingen, of wat u maar vertaald wilt hebben. Omdat wij ook de grafische expertise in huis hebben, kunnen wij ook uw drukwerk in de Russische taal voor u verzorgen.

Ook voor particulieren kunnen wij voor de vertaling van uw correspondentie zorgdragen. Zelfs voor het vertalen van handgeschreven brieven bent u bij ons aan het juiste adres. Het behoeft geen betoog dat wij hierbij de grootst mogelijke discretie betrachten.

Technische vertalingen

Waar andere vertaalbureaus vaak de kennis en woordenschat missen om correcte technische vertalingen te maken, zijn wij, juist doordat wij een technische achtergrond en opleiding hebben, gespecialiseerd in technische vertalingen. Met veel succes hebben wij diverse bedrijven bijgestaan in de agrarisch-technische sector, maar ook in bijvoorbeeld de verlichting, verwarmings- en motortechniek hebben ruim ervaring opgedaan. U krijgt een vertaling zonder spel- of grammaticafouten. De stijl is zodanig goed dat het document gepubliceerd kan worden. De lezer heeft daarbij niet de indruk dat hij een vertaling aan het lezen is.

Beëdigde vertalingen

Wanneer u voor officiële documenten een beëdigde verklaring met een apostille nodigt hebt, werken wij samen met een aantal gerenommeerde vertaalbureaus die beschikken over een door de rechtbank beëdigd vertaler.

Correctie en redactie

Wellicht heeft u zelf een tekst geschreven en wilt u deze voor de zekerheid alleen nog even laten doorlezen en de fouten eruit laten halen. Ook voor redactie bent u bij ons aan het juiste adres. Wij redigeren uw Russische teksten en correspondentie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw tekst verkeerd begrepen of uitgelegd zou kunnen worden

Taalkundig advies

U kunt bij ons ook terecht voor taalkundig advies. Wanneer u bijvoorbeeld een merknaam in andere talen wilt laten vertalen, dan kunt u bij ons laten controleren of deze merknaam in andere talen geen negatieve betekenis of associaties heeft.

 Privacy en confidentialiteit

Het spreekt voor zich, dat wij in al onze vertalingen de grootste zorgvuldigheid betrachten en discretie garanderen, zodat u zeker weet dat eventuele confidentiële bedrijfsinformatie bij ons veilig is en ook uw privacy gewaarborgd is.

Tarieven

Tarieven zijn afhankelijk van het soort tekst. Voor technische teksten rekenen wij bijvoorbeeld hogere tarieven, omdat het vertalen van technische teksten simpelweg meer tijd kost. Daarom vragen wij u ons eerst de tekst te sturen, voordat wij u een vrijblijvende offerte sturen. Op die manier kunnen wij eerst beoordelen om welk soort tekst het gaat en op basis daarvan bepalen wij welke tarieven hierop van toepassing zijn.

Wij baseren onze offerte voor een vertaling op het aantal woorden in de “brontaal” (het totale aantal woorden in het document/de documenten die vertaald moeten worden), zoals gangbaar is in de vertaalbranche. Afhankelijk van bijkomende zaken als leesbaarheid, opmaak en de complexiteit van de tekst kunnen andere prijzen worden gehanteerd. Bij grote hoeveelheden tekst en bij herhaalopdrachten wordt een aanzienlijke korting geboden.

Gewoon vertaalwerk                  €  0,16 per woord

Technische teksten                   € 0,19 per woord

Minimum vertaaltarief                € 40,- per opdracht

Spoed opdrachten                     20% opslag

Corrigeren en advies                 € 40,- per uur

Tolkwerk                                    € 40,- per uur

Prijzen zijn exclusief BTW (21%) en reiskosten.

Reiskosten € 0,20 per kilometer plus € 10,- per halfuur reistijd (minimum).