Terug naar Excursies

Stadswandeling Rotterdam

 

 

 

MS-RotterdamRotterdam, World Port World City, is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.
Toen rond 1270 in het kleine riviertje de Rotte een dam werd gebouwd, ontstond op die plek een kleine vissersnederzetting. Hadden de bewoners ooit kunnen vermoeden dat hun dorp zou uitgroeien tot een moderne wereldstad?
Op 14 mei 1940, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd bijna de hele binnenstad verwoest door een Duits bombardement. Zonder aarzelen werd binnen twee weken na de oorlog begonnen met de wederopbouw. Rotterdam brak radicaal met het verleden en sloeg letterlijk nieuwe wegen in. Licht, lucht en ruimte was het motto. Slechts een paar historische gebouwen werden herbouwd, zoals de Laurenskerk. Het Rotterdam van nu is een loflied op de moderne architectuur, waar binnen- en buitenlandse architecten letterlijk en figuurlijk alle ruimte krijgen.

Kubusw
Onze gids toont u tijdens de rondleiding de diversiteit van deze prachtige moderne stad die uniek is in uitstraling en karakter. U krijgt de mogelijkheid tot een rondvaart door het uitgestrekte havengebied, het een na grootste ter wereld.

Prijs op aanvraag.