Terug naar Excursies

Stadswandeling Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buitenhof2Den Haag, hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en residentie van het koningshuis en de regering, heeft net als Amsterdam een eeuwenoude geschiedenis. De oudste archeologische vondsten gedaan in de omgeving van het Binnenhof dateren uit circa 3000 v.Chr., maar het huidige Den Haag bestaat sinds 1230, toen graaf Floris IV van Holland op de plek een kasteel liet bouwen. Onze wandeling voert u langs vele historische plaatsen die een belangrijke plek hebben ingenomen in de geschiedenis van Nederland. Prachtige architectonische juweeltjes, adembenemende stadsgezichten, pleinen en straten afgewisseld met moderne architectuur, maken Den Haag tot de unieke stad die het nu is. Onze Russischtalige gids, al meer dan 18 jaar inwoonster van de stad, toont u de mooiste, vaak verborgen, plaatsen en vertelt u hun geschiedenis zodat u aan het eind van de wandeling kunt zeggen dat u Den Haag echt heeft gezien.

Deze wandeling is eventueel te combineren met een stadswandeling in Delft of Leiden.

Aansluitend aan de hiervoor beschreven wandeling kunnen wij u ook nog per openbaar vervoer meenemen naar Scheveningen.

 

Stadswandeling Den Haag en Scheveningen

1024px-Den_haag_Kurhaus_Hotel

Scheveningen is een historisch vissersplaatsje aan de kust, het is in de loop der tijd door Den Haag ingelijfd, maar heeft wel het eigen karakter weten te behouden. Scheveningen is ontstaan in het midden van de 14e eeuw. Het was vooral een vissersdorp, dat in Den Haag een goede afzetmarkt had. De uit 1357 daterende Nieuwe kerk stond vroeger in het midden van Scheveningen. Dat veranderde in 1570. Woeste golven van de Noordzee sloegen tijdens de Allerheiligenvloed alle huizen tussen de kerk en de zee weg. Ineens stond de kerk niet meer in de midden van het dorp Scheveningen, maar aan de rand.

Scheveningen is de meest geliefde badplaats van Europa aan de Noordzee geworden en heeft met de nieuwe boulevard een internationale uitstraling gekregen, terwijl het oude hart nog steeds de sfeer van jaren her ademt.
Wij leiden u langs de vissershaven, de oude dorpskern, de vuurtoren en de boulevard met het beroemde Kurhaus. De totale tocht duurt ca 6 uur.

 

pLEINTarieven:
Wandelexcursie Den Haag (+/- 3 uur)

1 à 2 personen € 130,-

3 tot 6 personen € 150,- (totaal)

Grotere groepen: prijs op aanvraag.

Excursie Den Haag & Scheveningen (+/- 6 uur)

Vanaf  € 180,-

 

N.B. gezien de duur en afstand van de wandeling is de tocht niet geschikt voor jonge kinderen en mindervaliden.