Terug naar Excursies

Stadswandeling Delft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Markt-willem Delft. Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook stad van winkelen, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken.
U wandelt onder leiding van uw gids langs de mooiste plekjes van Delft. Uw tocht gaat langs historische gebouwen zoals Het Prinsenhof. U bezichtigt de historische Oude en Nieuwe Kerk waarvan de toren, met zijn 108,75 meter, na de Domtoren in Utrecht, de hoogste kerktoren van Nederland is. Voor de sportievelingen onder u bestaat de mogelijkheid de 376 treden tellende torentrap te beklimmen, hetgeen u een magnifiek uitzicht over de stad geeft.

Er tegenover ligt het monumentale stadhuis. De hele Delftse binnenstad is een monument en u waant zich in vervlogen tijden van de Gouden Eeuw. Smalle straatjes langs smalle grachtjes, schilderachtige middeleeuwse huisjes en pracht en praal uit de Gouden Eeuw.
Wij vertellen u tijdens deze wandeling alles over de band van de stad Delft met het wereldberoemde Delfts oostpoortblauw, het koningshuis en de schilder Johannes Vermeer. Onderweg passeert u locaties die een belangrijke rol speelden in het leven van Vermeer, zoals het voormalige woonhuis, de panden van het straatje van Vermeer en de Oude Kerk. Diverse draaibare kubussen op de route vertellen meer over zijn leven en werk. Indien gewenst, kunnen wij ook een bezoek brengen aan de fabriek van Delfts blauw aardewerk.

Tarief wandeling +/-3 uur, vanaf € 150,-