Terug naar Excursies

Stadswandeling Utrecht

 

 

Mariaplaats

In de historie van de Nederlanden heeft Utrecht, hoofdstad van het bisschoppelijk domein dat als Het Sticht bekend stond, een grote rol gespeeld in de ontwikkeling.

Utrecht is dan ook een bezienswaardige stad met – binnen zijn nog goeddeels bewaard gebleven grachtengordel – een keur aan religieuze monumenten als parel in het geestelijk leven. Vanuit de oude stad (door de Romeinen Trajectum genoemd) aan de toenmalige Rijnoever, begon St. Willebrord zijn missiewerk onder de Friezen. Bisschop Balderik voerde Het Sticht naar ongekende macht en welvaart, terwijl een 16e-eeuwse ambtgenoot het tot de kortstondige status van eerste en enige Nederlandse paus, Adrianus VI (1522-1523) bracht.

De kroon, de 112,32 meter hoge Domtoren, is de hoogste kerktoren van Nederland. Ook de sfeerrijke singels waar in het bijzonder de laaggelegen loskaden (werven) opvallen, zijn uniek voor Nederland. Mc-D

Onze gids leidt je in ongeveer 3 uur langs de meest gerenommeerde plekken van Utrecht. Natuurlijk langs het symbool van de stad, de Domtoren, maar ook langs de kenmerkende grachten en werven van de stad, de stille steegjes en hofjes. Utrecht heeft schitterende architectuur in vele stijlen. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met deze architectuur en met de geschiedenis van de stad.

Utrecht is het kloppende hart van Nederland. Een stad met een unieke dynamiek. Klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om te genieten van trendy winkels en verrassende musea, gezellige terrassen en gastvrije restaurants.

Prijs op aanvraag.