Terug naar Excursies

Stadswandeling Gouda

 

 

 

 

Kaasmart2

Wie aan Gouda denkt, denkt direct aan kaas, de wereldberoemde Goudse kaas. Maar natuurlijk ook aan stroopwafels, pijpen, aardewerk en kaarsen. Maar Gouda is meer dan dat. Gouda is een historische stad met allure. Van de rijke historie en de veelzijdige cultuur is nog veel te zien in het centrum van de stad. U vindt er een uitgebreid scala aan monumentale panden, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum. Gouda heeft meer dan 300 monumenten.

Wandelen is de ideale manier om alle schatten in de binnenstad te ontdekken. Wij dwalen met u door de kleine straatjes, lopen over oude bruggetjes of over een van de mooiste pleinen in Europa. Soms waant u zich in de Middeleeuwen, wanneer we achter de kerk onder het kleine poortje door gaan.

In deze, al uit het begin van de twaalfde eeuw stammende stad, waar ooit Erasmus werd geboren, leiden wij u langs de mooiste plekjes waar u, als u de stad niet kent, aan voorbij loopt. We laten u kennismaken met de Goudse specialiteiten, niet alleen de kaas maar ook het Goudse bitter en de stroopwafel.

Tarieven: wandeling +/- 3 uur vanaf € 150,-